Wciąż zwiększa się zapotrzebowanie na usługi gastronomiczne oraz usługi cateringowe, które mogą pochwalić się niezwykle bogatą ofertą, dzięki czemu każdy klient może znaleźć danie spełniające jego indywidualne potrzeby i oczekiwania. Profesjonalny catering to gwarancja oryginalnego smaku.
Smakowita wersja ryby, czyli ryba po grecku
Aromatyczna mieszanka warzywa w połączeniu z odpowiednio doprawioną rybą to gwarancja eksplozji smaku w ustach. Ryba po grecku to obecnie jedna z dwunastu potraw, która pojawia się na naszych stołach wigilijnych, jednak nie trzeba tak długo czekać, aby móc się nią uraczyć. Już dzisiaj, po zaopatrzeniu się w odpowiednie składniki, można przygotować to niepowtarzalne w smaku danie, które z chęcią zajadają goście w każdym wieku bądź też skorzystać z usług cateringowych.
Do przygotowania ryby po grecku potrzebować będziemy filetów rybnych, cebuli, marchwi, pietruszki, selera, przecieru pomidorowego, parę listków laurowych i ziaren ziela angielskiego, mąkę, olej, wodę, pieprz i sól.
Przygotowanie: filety kroimy na 5-6 cm kawałki, solimy je, pieprzymy, oprószamy mąką i smażymy na oleju. Rybę można też ugotować w wodzie. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, a warzywa ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dusząc przez 20 min. Następnie dodajemy do bulionu ziele angielskie, liście laurowe i cebulę, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Kolejnym korkiem jest układanie na przemian ryby i sosu w taki sposób, aby wierzchnią warstwą był sos.
Brak komentarzy: