Obsługiwane przez usługę Blogger.

Slider

Breaking News

Recent comments

Fashion

News

Food

Sports

Food

Technology

Featured

Videos

Motoryzacja

Technology

Fashion

Biznes

Fashion

Polecamy

Niezwykła atrakcja na imprezę: wesele, firmowy event

Szczepan Sadurski od lat przemierza Polskę, rysując karykatury na żywo, na rozmaitych imprezach firmowych i prywatnych. Od lat znany jest z ...

Biznes

Budownictwo

Motoryzacja

Turystyka

Zdrowie

Newsy

Popularne posty

» » » » » » » Ryby na stole



Wciąż zwiększa się zapotrzebowanie na usługi gastronomiczne oraz usługi cateringowe, które mogą pochwalić się niezwykle bogatą ofertą, dzięki czemu każdy klient może znaleźć danie spełniające jego indywidualne potrzeby i oczekiwania. Profesjonalny catering to gwarancja oryginalnego smaku.  

Smakowita wersja ryby, czyli ryba po grecku

Aromatyczna mieszanka warzywa w połączeniu z odpowiednio doprawioną rybą to gwarancja eksplozji smaku w ustach. Ryba po grecku to obecnie jedna z dwunastu potraw, która pojawia się na naszych stołach wigilijnych, jednak nie trzeba tak długo czekać, aby móc się nią uraczyć. Już dzisiaj, po zaopatrzeniu się w odpowiednie składniki, można przygotować to niepowtarzalne w smaku danie, które z chęcią zajadają goście w każdym wieku bądź też skorzystać z usług cateringowych.

Do przygotowania ryby po grecku potrzebować będziemy filetów rybnych, cebuli, marchwi, pietruszki, selera, przecieru pomidorowego, parę listków laurowych i ziaren ziela angielskiego, mąkę, olej, wodę, pieprz i sól.

Przygotowanie: filety kroimy na 5-6 cm kawałki, solimy je, pieprzymy, oprószamy mąką i smażymy na oleju. Rybę można też ugotować w wodzie. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, a warzywa ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dusząc przez 20 min. Następnie dodajemy do bulionu ziele angielskie, liście laurowe i cebulę, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Kolejnym korkiem jest układanie na przemian ryby i sosu w taki sposób, aby wierzchnią warstwą był sos.

«
Next
Nowszy post
»
Previous
Starszy post

Brak komentarzy:

Zostaw odpowiedź